Holdbeskrivelser

Her beskrives de forskellige holdtyper.

Trækhold: Er for de mindste ryttere hvor det kræves at mor eller far er med i stalden, strigler hesten og sadler op + er med i ridehallen og trækker hesten det meste af tiden. Selvfølgelig skal de også slippes på et tidspunkt. Når rytteren selv kan styre hesten i skridt og trav og alderen er ved at være der, flytter man på et almindeligt børnehold. Børnene rider på de mindste ponyer vi har. Det gælder om at give børnene en god og tryg oplevelse på hestens ryg. Der skridtes meget og traves lidt, alt efter forældrenes kondi wink. Der øves balance og synges måske en sang med bevægelser. Der skal også udføres staldarbejde dvs. muge ud og strø hos sin hest + fylde hønettet.

Børn: Holdet er for børn hvor forældre stadig er med på sidelinien, dvs. hjælper til i stalden med opsadling, men ellers klarer rytteren sig selv ridemæssigt. Rytteren skal også sørge for, at hesten står godt i sin boks, dvs. at man tager hestepærer ud og strør let i boksen + fylder hønet. Der rides på vore dejlige ponyer. Her læres den grundlæggende ridning, med at få hesten til at gå frem, stoppe og ride slalom (styrbarhed). Der lægges hovedsagelig vægt på dressuren, der springes ganske lavt en gang imellem. Ponygames kan også forekomme og en tur i naturen, såfremt der er forældre med til hver rytter.

Børn/unge: Holdet er for de lidt mere erfarne ryttere som stort set kan klare sig selv i stalden (strigle, udmugning, fylde hønet, feje staldgangen) og i ridehallen. Der rides på en af vore ponyer eller heste, som elevstalden rummer. Ridningen udbygges med flere færdigheder. Der lægges hovedsagelig vægt på dressuren, der springes ganske lavt engang imellem. Ponygames kan også forekomme og en tur i naturen, såfremt der er et par forældre, som kan gå med.

Unge: Hold med de store piger og drenge - hovedsagelig for dem med egen hest, som vil lidt mere. Har du ikke selv hest, men har redet i mange år kan du også være med på holdet. Vi har hestene, som passer til dig. Flere dressurøvelser indlæres.

Voksne: Motionshold for voksne, men du kan også få undervisning hvor sveden rigtig kommer frem. Vi har 3 heste og 2-3 store ponyer til holdene. Der undervises hovedsagelig i dressurens grundlæggende øvelser. Holdet er altid åbent for voksne nybegyndere; vi har nogle gode begynderheste.

Spring/Bom-træning: Som navnet siger er det spring der trænes og dette er hovedsageligt for elever med egen hest, da vi desværre ikke har elevheste nok til alle, som kunne have lyst til at springe, men spørg hvis du som almindelig elev er interesseret, så kan det være vi kan finde en løsning.

Breddeaktiviterer: Der tilbydes diverse breddeaktiviteter alt efter efterspørgsel.   TREC, Springstafet, Pas de Deux, Ponygames, TeamCup, Ponygames, Kvadrille

Ponygames: Tilbydes straks der er efterspørgsel. Her øves der ponylege, hovedsageligt for elever med egen hest, men du kan også tilmelde dig på elevheste. Der hænger et afkrydsningsskema på opslagstavlen hvilken hest man kan tilmelde sig på de forskellige datoer. Der trænes hver lørdag.

Undervisning foregår i vores ridehal om vinteren, men vi rider udendørs, så snart vejret tillader dette. Der rides med maks 6 ponyer og 5 heste på banen.

Indimellem tilbydes der diverse kurser man kan tilmelde sig.